Aanpassen aan de nieuwe situatie

Pas jij je wel eens aan? Aan je collega, je baas, je vriend, vriendin of aan je omgeving.

Aanpassen is een mooie eigenschap die je heel goed kunt inzetten tijdens een samenwerking. Alleen is je ‘te’ veel aanpassen een valkuil. Je zelf weg cijferen en volledig aanpassen aan de ander of het proces kan je te veel energie kosten

Ik kan dit zelf beamen, als geen ander. Ik kan me heel goed aanpassen, een kracht een kwaliteit waar ik blij mee ben. Alleen moet ik deze wel goed inzetten.

Een nieuwe werkomgeving of samenwerking vergt aanpassing, ontdekken, communiceren en openheid om dit tot een succes te maken. Afgelopen jaar moeten we ons vaak aanpassen aan de nieuwe situatie, andere werksituatie, misschien andere taken, online verbinden met elkaar en dit je eigen maken.

Wanneer stopt het aanpassen en wordt het een nieuwe manier van werken. Bij de ene samenwerking gaat dit proces snel en bij het ander duurt het langer. Dit is geen probleem op zich of wel?

In welk proces zit jij nu? Moet jij je aanpassen aan de ander? Of is er al een nieuwe manier van werken gevonden?

Ik ben onlangs een nieuwe samenwerking begonnen, deze is mega bijzonder, ik mag meewerken aan een betere toekomst voor tienermoeders in Guatemala. De taal, de cultuur, de werkcultuur en de gevoelige situatie het aanpassen gaat me goed af zoals al beschreven alleen kost me wel energie. De nieuwe manier van werken is vandaag gevonden, dat geeft mij energie en voldoening. Het kan morgen natuurlijk anders zijn. Dat maakt niet uit, nieuwe dag nieuwe kansen.

Als jij te veel aanpast aan je team of je collega’s kost dat veel energie en gaat dit ten koste van je werkplezier en productiviteit.

Kun jij de balans goed vinden?