Oude garde / nieuwe garde

Wrijving tussen de oude garde en nieuwe teamleden of er zijn twee kampen in het team. Herken je dit? Ben jij wel eens gefrustreerd omdat ‘hun’ weer niet meegaan met het idee. Of vind jij dat de ‘ander’ te lang blijft hangen bij zaken die niet relevant zijn.

Voorbeeld van ervaringen van teamleiders zijn, dat nieuwe teamleden wel luisteren en de oude garde roddelen en zijn niet constructief. De kloof tussen de twee groepen wordt groter en de werksfeer steeds negatiever.

Ik hoor deze voorbeelden regelmatig van de teamleiders, met de vraag hoe gaan we hiermee om? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we weer 1 team zijn?

In deze blog bespreek ik de aanpak die elk team in beweging krijgt. Wat heb je ervoor nodig? Tijd aandacht en een dosis lef!

 

Mogelijke oorzaken

Dat we wrijving is in een groep mensen is logisch, zet een groep totaal verschillende mensen bij elkaar en er is automatisch gedoe. De twee kampen, subgroepen of oude garde versus nieuwe garde is ook logisch, mensen zoeken individuen op waar ze zich prettig bij voelen en daardoor ontstaan er subgroepen. De subgroepen hebben hun eigen normen en waarden, een eigen visie en soms een eigen manier van werken. Mogelijke oorzaken voor de subgroepen kunnen zijn: onzekerheid van de teamleden, onduidelijkheid, onveiligheid of steun zoeken bij elkaar

 

DREAMTEAM

Hoe ziet jouw DREAMTEAM eruit?

Als teamleider wil je graag dat jouw team een eenheid vormt. Een eenheid staat garant voor veel positieve energie en weinig gedoe. Het betekent dat de teamleden elkaar vertrouwen, goed samenwerken, elkaar steunen en accepteren. Dit alles komt de prestaties van het team ten goede.

De subgroepen kunnen juist een positief effect hebben als mensen elkaar gesteund voelen door elkaar.

Voordat je kunt werken aan het DREAMTEAM moet jij duidelijk hebben hoe een DREAMTEAM er voor jou uit ziet. Stel deze onderstaande vragen aan jezelf en je krijgt een mooi beeld over jou DREAMTEAM.

  • Hoe ziet je team eruit
  • Hoe gedragen de teamleden zich
  • Hoe werken de teamleden samen
  • Hoe gaan jullie om met tegenslagen
  • Hoe vieren jullie successen
  • Hoe blijven jullie in ontwikkeling

 

Aandacht

Alles wat je aandacht geeft groeit, zo ook jouw teamleden. Belangrijk is dat je aandacht geeft aan wat je wilt dat groeit, dus de eenheid jouw DREAMTEAM. De aandacht en de focus op wat je wel wilt in plaats van wat je niet wilt, de twee subgroepen.

Vaak zie ik hele aanpakken omtrent de twee groepen, hoe de ene groep meer te betrekken of juist te laten minderen. Daarmee geef je juist aandacht aan de subgroepen, precies wat je niet wilt. Geef je teamleden oprechte persoonlijke aandacht en werk samen aan het DREAMTEAM, in plaats van werken aan het bestrijden van de subgroepen.

Ga het open gesprek met je teamleden aan, zodat er verbinding komt met elkaar. Praat met elkaar, luister naar elkaar zonder oordeel of doel. Het open gesprek geeft oprechte aandacht en interesse in elkaar.

Hoe ziet jouw ideale team eruit? Jouw DREAMTEAM!

Samenwerking

Welke samenwerkingsvoorwaarden hebben jullie nu? Zijn er geschreven en ongeschreven afspraken die jullie hebben? Hoe wordt er overlegd, wanneer wordt er overlegd, wanneer communiceer je via de mail of persoonlijk, hoe vragen we hulp aan elkaar of hoe dragen we taken over aan elkaar?

Waarschijnlijk zijn heel veel van deze voorwaarden nooit bewust besproken of gekozen. Het is goed om nu met elkaar de voorwaarden van een goede samenwerking met elkaar te bespreken. Het gesprek aangaan betekend met elkaar communiceren over welke voorwaarden essentieel zijn, welke nog passend zijn en welke niet meer van toepassing zijn en wellicht nieuwe voorwaarden toevoegen.

Het gesprek over de samenwerkingsvoorwaarden kan kort en effectief zijn. Het is belangrijk dat het duidelijk is dat de samenwerkingsvoorwaarden van iedereen zijn.

Bereid dit gesprek goed voor, door duidelijk te zijn wat je van iedereen verwacht en wat de uitkomst moet zijn. Geef na het gesprek iedereen een week of twee de tijd om er nog op terug te komen en maak dan de nieuwe samenwerkingsvoorwaarden definitief (voor nu, deze kunnen vaker veranderen).

 

3 Stappen

Om het duidelijk te houden in 3 stappen naar jouw DREAMTEAM:

  1. Focus op het DREAMTEAM
  2. Geef oprechte aandacht
  3. Werk aan nieuwe voorwaarden voor de samenwerking

 

Werk samen aan een fijne, energieke en positieve werkomgeving voor iedereen!