Samen maken we het verschil

Greenkidz Curacao: Stap voor stap in beweging komen, alleen of samen? Samen maken we meer stappen, samen maken we het verschil.

Een mooie missie, ‘Turn your world around’. De kinderen op Curacao milieu onderwijs aanbieden, zodat er een beweging ontstaat naar een gezondere en schone toekomst. Daar wil ik onderdeel van zijn!

Kan in van betekenis zijn? Mag ik meedenken? Erg nieuwsgierig naar de organisatie neem ik contact op met Greenkidz Curacao.
De website ziet er veelbelovend uit, ze maken mooie les materialen over verschillende onderwerpen die bijdragen aan een mooie en gezonde omgeving voor de jeugd. Hoe tof als ik een bijdrage kan leveren aan hun mooie missie. Ben een aantal maanden op Curacao, ben gemotiveerd, ben enthousiast en heb een wellicht kennis waar de organisatie wat aan heeft.
Na de website meerdere malen te hebben bekeken heb ik contact gezocht via een email. Daaruit volgde een inspirerend gesprek met Maya, de oprichter van de organisatie. Wat een mooie vrouw en wat een mooie organisatie. Vol enthousiasme en energie rij ik naar huis met de vraag wat kan en ga ik hiermee doen?

   

Mijn enthousiasme wil ik delen, dit moeten meer mensen weten, hier moeten meer mensen aan meewerken. Ik maak (in mijn hoofd) een lijstje met mensen die dit ook leuk zouden vinden en neem contact met ze op. Daarnaast: wat wordt mij focus? Expertise uit Nederland, uitbreiden naar de eilanden, financiële middelen?
Mijn kracht ligt bij de expertise en daar begin ik! De andere onderwerpen neem ik ook mee waar de mogelijkheid voor is.
Een paar maanden verder……..

  • Er is een HBO stagiaire gestart
  • Aangesloten bij de Duurzaam werkgroep in Noordwijk
  • Een school gevonden voor uitwisseling in Nederland
  • Werken we aan een mooie kerstactie voor het speciaal onderwijs

Dit met een aantal telefoontjes en mailtjes! Wat heerlijk om een bijdrage te kunnen leveren.
Stap voor stap, samen maken we het verschil!

https://greenkidz.org/

Welke stap zet jij voor jouw dromen?